luni, 14 martie 2016

De ce mobilă din lemn masiv?

Toți ne dorim un mediu ambiental cât mai natural, cât mai sănătos și nu în ultimul rând, cât mai frumos. Nu există nimic mai frumos deca lemnul masiv atunci când vorbim de mobilier sau construcții. Este materialul care poate îmbrăca orice formă, orice culoare și care, cumva, continuă să trăiască și după ce a fost tăiat.

mobila din lemn masiv pentru dormitor

Vreau mobilă lemn masiv în casa mea, vreau să văd cum îmbătrânește alături de mine, cum își schimbă ușor culoarea odată cu trecerea anilor și reușește să arate mai tânără decât mine deși nu folosește cremă antirid. Sunt un pic invidioasă pe ea (invidia asta este un sentiment care apare din admirație). Avem așa de multe în comun… Spre exemplu, dacă unele din noi apelează la chirurgia plastică pentru a da timpul înapoi, poți găsi un restaurator de mobilier lemn masiv care să facă același lucru și cu mobila ta. V-am spus, e vie.
Nu există articol pe care să nu-l poți realiza și cei mai mulți producători mobilă lemn masiv sunt deschiși să se dezvolte, să vină cu noutăți în domeniu atât din punct de vedere estetic cât și din punct de vedere al esențelor de lemn folosite. Fiecare zonă de pe glob este altfel, fiecare pădure este altfel, fiecare lemn este diferit în funcție de sol, umiditate, altitudine etc. Copacii sunt ca oamenii, unici.
Când vorbim de sufragerii lemn masiv prima esența de lemn la care ne gândim este stejarul; nu știu dacă este pentru calitățile sale estetice, pentru culoarea sau rezistența sa sau pentru că stejarul, cel puțin pentru noi românii, a fost la îndemână. Cert este că din lemnul de stejar se pot crea adevărate opere de artă. Tot pe el îl întâlnim cel mai des și atunci când vorbim de dormitoare lemn masiv, fie ca este vorba de dulapuri, noptiere, tăblii de pat sau paturi. Sunt multe tipuri de lemn care se folosesc în crearea de mobilier însă stejarul continuă să conducă detașat.


Ce poate fi mai plăcut decât să citești o carte în fotoliul tău preferat? Frumoasele fotolii din lemn masiv, confortabile și încăpătoare, te îmbie să te cuibaresti în ele și să te relaxezi. Când voi îmbătrîni sper că mă voi bucura de un fotoliu balansoar mare în care să încăpă și vreo doi nepotei cărora să le citesc povești cu zâne, prințese, smei și cavaleri.
Am întâlnit câțiva producători lemn masiv și am fost surprinsă plăcut de dragostea cu care tratează lemnul, de grija arătată fiecărei operații sau prelucrări în parte. Fiecare esență cu care ei lucrează are parte de un tratament diferit în funcție de proprietățile sale, este pusă în valoare și continuă să trăiască pentru și alături de noi. Fiecare piesă de mobilă lemn masiv este lucrată și finisată până la perfecțiune.

Lemnul este minunat iar mobila care rezultă din prelucrerea lui este o artă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu