marți, 23 februarie 2016

Mobilă second hand. Pro sau contra?


Cei mai mulţi dintre noi avem reticenţe atunci când vine vorba de lucruri second hand, este o reacţie normală, mai ales atunci când vorbim de lucruri care ne ating pielea, cu care intrăm direct în contact.
Referitor la obiectele de mobilier, nu cred că este cazul să fim rezervaţi, acestea se pot dezinfecta şi curăţa uşor, iar când este vorba mobilă din lemn antichizat, nu avem de ce să stăm pe gânduri. De cele mai multe ori astfel de piese sunt lucrate din lemn de esenţă tare şi pot fi uşor recondiţionate printr-o uşoară şlefuire, lăcuire sau vopsire.

mobila second hand


Sunt convinsă că tentaţia de a achiziţiona piesa dorită direct de la un producător de mobilă antichizata este mare şi sunt la fel de convinsă că dacă vom căuta varianta second s-ar putea să o găsim la mai puţin de jumătate din preţ faţă de una nouă. Partea cea mai frumoasă la acest comerţ cu mobilă folosită este că vor fi salvaţi şi câţiva copaci.

Este o senzaţie minunată, o satisfacţie enormă atunci când achiziţionezi un mic mobilier antichizat şi îl readuci la viaţă. Un dulap antichizat pictat manual, chiar şi vechi, tot poate fi o investiţie bună, completam paisajul cu nişte obiecte shabby schic şi vom avea o cameră demnă de o revistă de amenajări interioare. Nu ar strica să vizităm târgurile de weekend, vom descoperi aici obiecte minunate, pline de istorie, cu finisaje deosebite lucrate manual. Astfel de piese nu se mai fac, e multă migală şi meşteşugurile s-au pierdut… Cu toată ştiinţa şi ingineria din zilele noastre mobila sculptată în stil renascentist nu se poate face “la normă”. Iată un motiv pentru care atunci când înclinăm spre un mobilier din lemn masiv este bine să luăm în considerare şi varianta second hand. Din fericire, putem găsi mobilă antichizata online, de acasă, din fotoliile noastre. Putem cere poze propietarului din diverse unghuiri, putem cere orice detaliu şi mai ales, putem negocia .
Vine cel de-al doilea copil? Nu este spaţiu suficient? Un pat rustic suprapus din lemn antichizat ar fi ideal. Dacă unul nou este prea scump, avem posibilitatea de a alege varianta second şi investi restul de bănuţi în saltele de calitate. Dacă sunt băieţi putem face rost de o plasă de mascare (camuflaj ), nişte căşti vechi de armată şi războiul e ca şi pornit. Dacă sunt fete, putem opta pentru perdeluţe înflorate, panglici şi fundiţe multicolore, plus o oglindă pentru viitoarele prinţese. Mai greu este să combinăm cele două stiluri, dar dacă e nevoie, soluţii se găsesc. Să nu uităm de steluţele fosforescente de pe tavan…

pat second hand reconditionat


Un mobilieralb vintage antichizat, chiar dacă a avut altă culoare înainte, ne va deschide noi orizonturi în decorarea camerei. Dintr-o dată vom avea posibilitatea să rearanjăm camera, să creăm spaţii care nu credeam că există, să adugăm culoare acolo unde nu credeam că e cu putinţă.


Mobilierul second hand, mai ales cel din lemn masiv poate fi versatil, poate fi revopsit în nuanţele dorite, este foarte uşor de întreţinut şi rezistent la zgârieturi. Nici o piesă care poate fi recondiţionată nu ar trebui să ajungă la reciclare, ar trebui salvată şi, respectiv, înfrumusețată.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu