miercuri, 10 februarie 2016

Mobila: între nevoie, modă şi decoraţiune


Toţi avem nevoie de mobilă…


Că este vorba de partea practică (undeva trebuie să-ţi pui hainele, în apartamentele mici nu e spaţiu pentru dressing) sau de mobillier ca şi decoraţiune, e clar că e necesar: cel mai uşor ar fi să îmbini utilul cu frumosul. E greu, dar posibil; au reuşit alţii, pot şi eu, poţi şi tu! Avem la îndemână cel mai preţios lucru: informaţia.
Este adevărat că mobila nu este o achiziţie de sezon, sunt şi aici tendinţe şi schimbări, dar nu la fiecare anotimp. Din punctul meu de vedere, lemnul rămâne mereu la modă.


mobila vintage

Ca peste tot în viaţă ai alegeri:


1. Te foloseşti de un decorator de interioare cu patalama, asta dacă ţi-l permiţi. Cu siguranţă îţi va da cele mai bune soluţii în funcţie de stilul pe care îl alegi. Un stil la modă care mie mi-e tare drag, recomandă mobila din lemn antichizat, şi nu spun asta pentru că sunt o fashion-istă, ci pentru că iubesc lemnul, pentru ce iubesc incaparile calde, cu personalitate, care au “istorie”. Minimalismul, care încă la modă, mie nu mi se potriveşte.

2. Te descurci... asta dacă ai imaginaţie, un pic de stil şi ceva îndemânare (şi feng shui-ul ar fi de folos). 
Cea mai uşoară variantă este să foloseşti o mobilă veche, o vopsea albă pentru lemn, un trafalete sau o pensulă pentru efecte şi te-ai ales cu un mobilier alb vintage antichizat. Dacă mai foloseşti şi câteva bucăţi de tapet pe care le poţi acoperi cu un strat subţire din apă şi aracet, ai trecut deja la un alt nivel… Ştiţi baghetele şi formele de polistiren care au apărut în toate magazinele de bricolaj? Le puteţi lipi pe mobilă, apoi pot fi vopsite în culoarea mobilei şi veţi obţine un efect de mobilă sculptată. Acum aţi ajuns la nivelul la cere vă puteţi ocupa şi de mobilierul prietenilor, sigur veţi avea cereri.


birou vintage


3. Marci banul! Să recunoaştem, nu toţi suntem talentaţi sau avem veleitati de rastauratori. Aşa că, dacă ai nevoie de un birou nou, Google, ca şi soţia, ştie tot. Cauţi preţuri birou clasic din lemn antichizat şi vei găsi cu cea mai mare uşurinţă magazine de mobilă antichizată online. Comanzi şi în câteva zile vei aveau un birou nou şi un aer vintage în încăpăre. Acum poţi aprinde ţigara de foi pe care o pusesei deoparte pentru momente deosebite. Ar merge şi o cafea… Poate şi un coniac… Poate ar fi bine să te apuci de trabă!

4. Studiază! Caută poze pe internet, vizitează magazine de profil, cere stafuri, etc. Poţi să cauţi în oraşul tău un producător de mobilă antichizată, astfel, există posibilitatea să reduci din cheltuieli.

Oricare variantă ai alege-o, este cea mai bună. Tu ştii ce vrei, alege o mobilă care să te reprezinte, care să spună ceva despre tine, despre stilul tău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu