miercuri, 29 noiembrie 2017

Inedit pe Mobilier24



            Așa cum deja știți, Mobilier24 este o platformă care are scopul de a aduna laolaltă producătorii de mobilier din România. Momentan, pe www.mobilier24.ro găsiți peste 2500 de piese de mobilier, între care puteți identifica cele mai inedite invenții ale românilor producători de mobilă. Și cum știm cu toții ce minte sclipitoare au românii, iată ce s-au gândit ei să creeze special pentru clienții dintre cei mai pretențioși sau neobișnuiți.

Image result for folding furniture

1. Știați că pe Mobilier24 găsiți mobilă pliabilă? Da, da, ca-n filme, paturi care se ridică și se ascund în perete, făcând loc pentru un living numai bun de primit musafirii. Câte nu poți face cu un ditamai dormitorul din care patul pur și simplu dispare? E drept, plănuim și noi cât de curând să achiziționăm o astfel de piesă de mobilier cu totul inedită, însă atât de utilă.

2. Producători de mobilă românească, dacă aveți cumva vreo idee năstrușnică de a construi case alpine, noi suntem soluția ideală pentru a vă promova noile idei. Întrucât am fost dintotdeauna fascinați de cabanele de lemn în care te poți recrea în weekend, am decis că pe platforma noastră își locul și construcțiile alpine din lemn, fără doar și poate.

3. Sunteți ctitor de biserică sau un preot în căutarea celor mai deosebite piese de mobilier bisericesc? Bineînțeles că Mobilier24 vine cu soluția, creând o categorie specială pentru acest tip de producători. Sculpturi deosebite, scaune, catapetesme frumos ornate, tot ce ține de interiorul și exteriorul unei biserici, așteaptă a fi promovat pe platforma noastră.

4. Pe Mobilier24 găsiți nu doar piese de mobilier sau producători de canapele, de scaune, mobilă de metal, sticlă sau alte asemenea, ci și scule, unelte sau utilaje diverse, menite să facă lucrul cu lemnul mult mai ușor. Așadar, de la producătorii promovați pe platforma noastră puteți achiziționa freze, cuțite diverse, circulare, toate cele trebuincioase. Și bineînțeles, toate românești.

Image result for dressing

5. Totodată la noi găsiți și diverse accesorii pentru mobilier, de la mânere pentru ușă la saltele. Astfel, prin intermediul nostru veți reuși să vă puneți la punct casa, de la a la z, fără prea mari eforturi și fără să răsfoiți întreg interentul pentru a vă satisface dorințele, nevoile și gusturile. Dați o șansă producătorilor români, chiar știu să facă de toate pentru toți.

6. Cine nu și-ar dori un dressing? Sau mai pe românește, o garderobă? Cu multe rafturi, spațiu de pantofi, loc pentru umerașe și implicit costume de ocazie, rochii de seară. Noi avem soluția, întrucât Mobilier24 nu se dă înapoi nici de la astfel de constucții în lemn. Cu cât mai multe spații de depozitare, cu atât mai bine. Așa-i?

7. Nu știm vouă, însă nouă ne place la nebunie lemnul masiv. Nu doar biblioteci, însă și dulapuri de haine, paturi, noptiere, scaune și toate asemenea. La noi puteți găsi și producători de bufete din lemn masiv, de canapele, colțare sau comode. Toate într-un loc, pe www.mobilier24.ro

8. Catedre, dulapuri pentru săli de clasă, mobilă pentru vestiare, la noi găsiți mobilier școlar pentru cei mici și mai mari depotrivă. Ba chiar mulțimim și profesorii, având catedre și dulapuri unde pot depozita bagajele celor mici, de care se împiedică adesea când trec printre bănci. Producătorii români de mobilier școlar au oferte irezistibile, așa că, nu ezitați să verificați produsele pe platforma noastră.

9. Nu ne dăm înapoi nici de la mobilierul de sticlă. La noi găsiți oglinzi frumos ornate, panouri de duș, sau ușe de garderobă. Există producători români care se îndeletnicesc și cu lucrul în sticlă, așadar, veți găsi la noi tot ce aveți nevoie alegând să cumpărați românește.

10. Nu în ultimul rând, pe Mobilier24 avem și mobilier de metal, de la scaune, la etajere și la cadre de oglinzi. Astfel, platforma noastră oferă posibilități nenumărate pentru toată lumea, indiferent de preferințe, nevoi și gusturi. Luăm în considare și buzunarul fiecăruia, fiți fără grijă.

            

marți, 31 octombrie 2017

Stai calm și alege mobila perfectă

Mutatul în casă nouă nu este deloc ușor. Ne simțim copleștiți, îngreunați, poate chiar depășiți total de situație. Nu doar că trebuie redecorat întreg spațiul, dar e musai să găsim și piesele de mobilier perfecte pentru a ne face șederea în noul cămin cât mai plăcută, relaxantă și facilă, fără doar și poate. Ne-am gândit astfel să îți facem viața mai ușoară și să îți dăm niște sfaturi despre ce să NU faci atunci când te muți în casă nouă. Însă, înainte de toate, nu uita că e mai ușor să cumperi mobilă dintr-un singur loc, așa că nu ezita să accesezi www.mobilier24.ro.


            Așadar, iată câteva lucruri pe care să nu le faci atunci când alegi mobila pentru noua ta casă, astfel încât decizia pe care o iei să fie cea bună, iar piesele de mobilier alese să fie perfecte:

1. NU te grăbi. Ia-ți timp și studiază ofertele, cataloagele, vezi ce se găsește pe piața din România, ai răbdare și fii pregătit să petreci câteva zile pe podea, în noul cămin, căci pentru ca toate lucrurile să iasă bine în final, e nevoie și de mici sacrificii. Îți vei da seama după ce alegi mobila perfectă pentru casa ta, cât de important a fost să îți dai timp să identifici ceea ce îți place cu adevărat și evident, ceea ce se potrivește cu spațiul de locuit.

2. NU cumpăra mai multă mobilă decât ai nevoie, însă nici mai puțină. Raportează-te întotdeauna la spațiul de care dispui și încearcă să găsești cele mai bune variante pentru casa ta. Este important să ai suficient loc de depozitare, însă e la fel de util ca locuința ta să nu arate ca o magazie.

3. Alege piese de mobilier la set sau de la producători de mobilă similari ca design. De ce? Pentru că riști să îți faci casa să arate precum un pod în care depozitezi mobila pe care nu o mai folosești. Trebuie să existe o armonie, să NU iasă în evidență faptul că ai ales mobilă doar pentru că era la ofertă, împopoțonându-ți astfel casa cu piese de mobilier ce nu au nici în clin nici în mânecă unele cu celelalte.

4. NU combina mobila antichizată cu cea minimalistă. Dacă nu le ai într-ale design-ului, nu încerca să fii mai excentric decât e cazul. Gândește-te bine ce preferi: un spațiu care să amintească de burghezia de odinioară sau o locuință care va fi de actualitate și peste 10 ani. Calculează-ți cu atenție pașii în funcție de preferințe și ia decizia finală.

5. NU te zgârci cu mobilierul din bucătărie și baie. Avem adesea tendința de a ignora camerele din casă în care nu stăm toată ziua bună ziua. Astfel, focusul nostru se va îndrepta către sufragerie și dormitor, unde dorim să creem acea stare de confort și relaxare pe care ne-o dorim. Totuși, imaginează-ți cât stres te va năpădi când vei constata că nu ai loc suficient pentru oale, linguri, blide, cosmetice, prosoape sau altele asemenea. Trebuie să te bucuri de fiecare încăpere din casă, fără doar și poate.

6. Dacă ai copii și dorești să le mobilezi camera, NU cumpăra mobilă nepotrivită. Ajută-i să poată întreține singuri camera, să ajungă cu ușurință la cărțile din rafturi, la hainele din dulap, la jocurile la care au voie să umble în weekend. Fă-i și pe cei mici să se simtă ca acasă, să aibă confort și mai ales să se simtă utili și implicați.


7. NU uita că probabil vei avea și musafiri, astfel încearcă să cauți un producător de canapele extensibile care să poată oferi mobilă potrivită pentru casa ta. Sau poate reușești să montezi un pat pliabil, în perete, să fii și în trend.

8. Musai, dar musai, NU cumpăra mobilă second-hand pe care să nu o verifici temeinic. De cele mai multe ori, mobila la mâna a doua nu este în cea mai bună condiție, riscând astfel să cumperi sertare ce nu mai stau bine în suport, canapele roase, scaune lipite cu aracet șamd. Iar dacă alegi mobilă antichizată, asigură-te că această este recondiționată ca la carte.

            Mobilier24 te sprijină în demersurile pe care le faci pentru a te muta în noua casă și te așteptă să cunoști sute de producători români care îți vor face mutarea și șederea mai ușoare.

vineri, 29 septembrie 2017

Efectul mobilei în restaurante

Nu credem că există oameni care să nu fi admirat măcar o dată în viață modul în care un restaurant, bistro, o cafenea, ceainărie sau pizzerie este decorată. Și cu siguranță nu o dată am rămas atât de plăcut impresionați de inventivitatea celor ce s-au ocupat temeinic de design-ul interior, la fel cum există cu siguranță și dezamăgiri profunde în acest sens, unele localuri arătând ca după un război.

            Totul începe cu alegerea perfectă a pieselor de mobilier. O să ziceți, ei și ce? Ce importanță au niște scaune și câteva mese, un cuier sau un suport de lemn pentru umbrele? Și ce mă interează pe bine dacă barul e din lemn masiv, pal, metal sau sticlă? Păi te interesează, că de aia atunci când intri într-o crâșmă spui: “oa, ce fain e; mai vin”. Pentru ca tu să te bucuri de atmosfera dintr-un local, cei ce deschid restaurantul aleg cu grijă cel mai cel producător de mobilier pentru baruri. Și evident, alegerile ar trebui să se învârtă în zona producătorilor de mobilă români. De ce? Am explicat deja într-un alt articol.
mobila de bar

            Pe scurt, iată câteva motive pentru care e atât de important să fii comod atunci când ieși cu prietenii, familia sau colegii în oraș, la o bere, un ceai, o cafea, un pahar de tărie, o cină romantică, la o shaorma, niște mici sau la un ospăț 100% autentic, 100% românesc:

~ deși nu pare, felul în care stai în scaun spune multe despre modul în care organele tale interne și diverse părți ale corpului răspund la stimulii din exterior; așadar, prioritatea într-un local ar trebui să fie scaunele/canapele/băncile. Dacă clientul nu se poate simți confortabil, iar poziția în care tu îl forțezi să stea, nu este una corectă, nici că îl vei păstra pe post de consumator fidel. Coloana trebuie să stea dreaptă, genunchii la 90 de grade, gâtul întins, detensionat, pentru a favoriza mișcări corecte atunci când mănânci/bei/torni pe gât berea rece. Dacă e scaunul prea jos, stai înghesuit, dacă e masa prea înaltă, obosești atunci când folosești furculița și cuțitul. Da, e greu să alegi mobila ideală pentru clientul tău. Noroc că sunt producători de canapele, de scaune și altele asemenea, cu duiumul, care au oferte nenumărate, gândite astfel încât să ofere confortul necesar unui consumator fervent al localurilor.

~ piesele de mobilier dintr-un restaurant trebuie să atragă atenția, în funcție de specific, fie prin minimalismul lor, fie prin iscusimea cu care se combină elementele tradiționale într-un spațiu rustic autentic, cu cele moderne, pentru un plus de confort și o ambianță inedită. Să fim serioși, cui nu îi place să se simtă ca acasă, într-un loc menit să inspire senzația de familiar, confort și relaxare? Sau cine nu vrea, atunci când alege un restaurant tradițional românesc, să nu șadă mândru într-un jilț frumos sculptat și să lovească cu halba într-o  masă de lemn masiv cu noduri vizibile în ea? Vorbim deci despre îmbinarea utilului cu plăcut, într-un mod inedit, discret și de impact.

~ ați simțit vreodată nevoia de cuiere în localurile în care ați intrat? Noi da, teribil de tare, așadar vom încadra acest accesoriu în lista de “musai”. Dragi patroni de restaurante, crâșme, baruri șamd, de ce nu ne oferiți acest mic confort, care îndepărtează multe probleme: împiedică șifonarea hainelor, alunecarea acestora de pe spătarul scaunului pe jos șamd. Și nu vă zgârciți, puneți 2-3, mai ales dacă spațiul e generos. Și dacă alegeți unul frumos sculptat, poate chiar o piesă de mobilă antichizată, efectul de wow e garantat. Însă mai ales, e util. Foarte

~ e drept că mesele rotunde arată frumos, însă într-un restaurant în care șezi câteva ore să îmbuci ceva, nu este deloc eficient, mai ales dacă nu ieși singur. Indiferent cât de mare e masa, nu ai loc să dai din coate dacă forma ei e un cerc perfect. Una e când pui mese de-astea rotunde la un fast-food, unde stai maxim 20 minute să halești iute ceva, apoi ieși în grabă către nicăieri. Și alta e când te aștepți ca nuntașii – unul dintre cele mai de actualitate exemple – să își dea coate-n coaste unul altuia, ca să poată degusta aperitivile inspirate. Sigur găsiți voi, designeri de interior, o soluție inedită pentru a eficientiza raportul spațiu – confort.


            Mobilier24 încurajează producătorii de mobilier pentru baruri să ia în calcul confortul cleintului și pe patroni să se gândească bine cât de important este să ai consumatori fideli, pentru care confortul pe care îl primesc, produsele de calitate din meniuri și amabilitatea ospătarilor, este definitorie în a menține o relație cu restaurantul vostru.

            

luni, 21 august 2017

Politețurile și piesele de mobilier


Te gândești probabil ce legătură o exista între mobilă și politețe. E drept, ți-e justificată curiozitatea, mai ales luând în calcul faptul că doar mobilier24 poate născoci astfel de subiecte și poate identifica asemenea legături aparent paralele. Ei bine, fă-ți un ceai, un fresh, o cafea, citește cu atenție și învață ce să faci cu piesele de mobilier din jur pentru a impresiona doamnele. Deci da, acest articol este exclusiv orientat către sexul masculin.
Image result for gentleman
 Prin urmare:
Dacă inviți o doamnă sau mai multe doamne la tine acasă pentru a savura împreună o cină delicioasă, ia aminte ce e de făcut:
- în primul rând, nu lăsa invitatele să zăbovească prea mult timp la ușă, tu fiind prin baie pe undeva și aranjând ultimele detalii vestimentare. Grăbește-te către intrare, deschide ușa cu forță, însă nu să sperii firavele gazele, invită-le politicos înăuntru, ținând în tot acest timp ușa deschisă.
- după ce le vezi intrate, începi să culegi hainele de pe umerii acestora și să le așezi cu multă grijă în cuierul frumos sculptat de la intrare; le direcționezi apoi către locul cu pricina, masa de 6/12 persoane și începi să îți calculezi cu precizie următoarele mișcări.
- mai întâi, te asiguri că între scaune și masă e o distanță decentă, ca să nu faci scurt la mână când tragi scaunele pentru minunatele invitate cu care îți petreci seara; dacă este și soacra printre ele, ai face bine să așezi și niște pernițe pe scaunele românești din lemn, atât de spectaculoase, ca să nu dai motive de priviri încruntate sau refuzuri neașteptate.
- începi cu cele mai în vârstă dintre doamne, direcționându-le politicos, în funcție de preferințe, către un loc la masă; vine momentul când trebuie să tragi scaunul pentru a permite doamnei să intre – ai grijă să îi lași suficient loc pentru a se poziționa așa cum trebuie, apoi împingi ușor scaunul, cu doamna în aer, până când aceasta are poziția corectă la masă și îți aruncă un zâmbet mulțumit că ai răzbit.
- răsufli ușurat și te pregătești de manevrele următoare: dacă doamnă vrea să se ridice de la masă, musai să te agiți și tu, imitând o ridicare vizibilă, în semn de respect pentru cucoana dornică să își părăsească jilțul (aproape nimeni nu mai face acest gest în ziua de azi, așa că vei fi etichetat ca un cavaler autentic); alergi apoi de bezmetic către ea, îi tragi scaunul și o aștepți până se întoarce, pentru a repeta mișcarea de la început, cu împinsul scaunului fix cât trebuie.
- nu uita să nu-ți pui coatele pe masă, căci e posibil să le stea doamnelor mâncarea în gât; nu plescăi, nu te îndinde peste masă să ajungi la pâine – cere politicos coșul de răchită și ți se va întinde cu drag de cea mai apropiată dintre femei. Dacă nu ai o masă suficient de mare, alege alt producător de mobilă sau invită mai puține prietene/posibile soții/foste iubite/amante.
- după ce ați terminat de mâncat și băut, inviți doamnele în sufragerie pentru a degusta un fursec și a vă delecta împreună cu un pahar de vin; nu acoperi canapeaua cu vreo pătură, indiferent cât de mult te-ai chinuit să o achiziționezi de la vreun faimos producător de canapele; dacă se pătează și ți se ridică sângele la cap, data viitoare când ai chef de invitați, îi chemi la restaurant și ai rezolvat.
- momentul încheierii unei minunate seri se apropie, așa că te pregătești, în funcție de relația cu invitatele tale, să faci următorii pași; dacă soacra se retrage, ai grijă să îi chemi un taxi și să închizi ușa bine după ea, răsucind cheia în broască de vreo 3 ori, pentru siguranță; dacă rămâi cu aleasa ta, îți pregătești drumul anevoios către dormitor, cum știi tu mai bine (funcționează trandafirii, ciocolata, muzica bună și un ușor iz de indiferență – dacă ești disperat, pierzi)
- dacă reușești să o aduci pe doamnă în camera cu pricina, închizi neapărat ușa, asta după ce o lași pe ea să facă primii pași în dormitor (îi oferă siguranța că nu privește nici un prieten imaginar prin ușa întredeschisă); pui la îndemână, pe noptiere, toate cele necesare (apă, șervețele, vin, restul le intuiești tu)
- și de aici te descurci; nu uita să fii politicos, să fii tandru și musai să ai grijă când te trezești bezmetic în toiul nopții să nu-ți lovești degetul mic de rama patului sau de tocul ușii, ca să nu trezești doamna
Image result for gentleman and furniture
Echipa de năstrușnici de la Mobilier24 îți urează succes și îți recomandă, pentru un efect garantat, să achiziționezi mobilă românească, cu poveste, ștaif și tot ce trebuie pentru o cucerire ca-n basme. Restul rămâne între noi.

marți, 15 august 2017

10 motive pentru a alege mobilier românesc


În ultima vreme internetul a luat-o a razna, la fel și marile companii, supermarketuri, alimentare de la colț, restaurante, ba chiar corporații străine – toți au devenit fani ai tradițiilor românești și promotori ai acestora, în noul secol. Nu-i deloc rău, mai ales că mulți dintre noi am uitat cât de valoroși suntem, eclipsați de goliciunea a ceea ce vine din afară.

       
Și acum că ne-am recuperat valorile și tradițiile autentice, am început să înțelegem de ce este necesar să cumpărăm românește, în detrimentul produselor made in China și nu numai. Am înțeles și că moda e flexibilă, însă sunt unele lucruri care rămân, dacă nu pe vecie, măcar pentru o perioadă de câțiva zeci de ani. Între acestea se numără și obiectele de calitate. Cum care sunt acestea? Piesele de mobilier, printre altele, fără doar și poate. Românești, negreșit. De ce? Iacă-tă:

1. Alege mobilier românesc pentru că cei 2000 de producători autentici se chinuie să supraviețuiască între giganții care au invadat piața și care produc mobilă pe bandă rulantă, a cărei calitate este îndoielnică.

2. Alege mobilier românesc pentru că e simplu să identifici de unde anume vine materia primă și șansele ca aceasta să provină dintr-o exploatare ilegală sunt minime. Căutați însemnele verzi, întotdeauna. Dați o șansă și pădurii.

3. Alege mobilier românesc pentru că producătorii de mobilă autohtoni pun calitatea în fața cantității, fără doar și poate. Www.mobilier24.ro este o certitudine că producătorii români merită mai mult decât o șansă.

4. Alege mobilier românesc pentru că este sustenabil, încercând astfel să devii prieten cu mediul înconjurător, prin conștientizarea felului în care se desfășoară procesul de producție, începând de la obținerea materiei prime, până la produsul finit (includem aici în discuție și costurile de procesare, transport, angajați români șamd).

5. Alege mobilier românesc pentru că nu există nicăieri în lumea asta mare piese de mobilă antichizate mai frumoase ca cele pe care le găsiți în România. Fie că preferați sculpturile pompoase sau mobila simplă transilvăneană, cu siguranță nu veți da greș în a alege acest tip de mobilier pentru căminul vostru.

6. Alege mobilier românesc pentru că astfel încurajezi producția locală/națională, oferind șansa micilor producători să își deschidă afaceri prospere, folosind forță de muncă românească și materiale românești.


7. Alege mobilier românesc pentru că în acest segment găsești tot ce ai nevoie, de la mobilier antichizat, la mobilă de metal, la mobilier școlar, mobilier pentru baruri, scaune, fotolii, canapele, mobilier pentru baruri. Există diversitate pe piața din România, trebuie doar să dăm o șansă celor care vor să prospere în industria autohtonă.

8. Alege mobilier românesc pentru că poți interacționa direct cu producătorul, la cerere putând vizita fabrica, punctul prim de defacere și poți identifica modul în care sunt asamblate piesele de mobilier care te interesează. Să fim curioși și să încurajăm comunicarea și relația producător – consumator.

9. Alege mobilier românesc și vei contribui la PIB-ul României; ajuți astfel, cumpărând preponderent românește, de la hrană la mobilă, să aduci un plus valoare industriei țării și să te fălești că suntem încă printre cei mai serioși producători și exportatori de calitate.

10. Nu în ultimul rând, alege mobilier românesc pentru că tot ce-i românesc nu piere și nu se va sfârși atât timp cât mai există interes pentru noi înșine, pentru prosperitate la nivel de producție internă, pentru efortul depus de semenii noștri în a făuri lucruri înalte calitativ și cu drag de România.

Printre altele, Mobilier24 își propune să fie o piață de desfacere pentru producătorii din România ce activează în sfera industriei mobilei.Cumpărând prin intermediul nostru, nu doar că alegi calitate, însă alegi să duci mai departe meșteșugurile ce ne făceau odată atât de apreciați.