luni, 21 august 2017

Politețurile și piesele de mobilier


Te gândești probabil ce legătură o exista între mobilă și politețe. E drept, ți-e justificată curiozitatea, mai ales luând în calcul faptul că doar mobilier24 poate născoci astfel de subiecte și poate identifica asemenea legături aparent paralele. Ei bine, fă-ți un ceai, un fresh, o cafea, citește cu atenție și învață ce să faci cu piesele de mobilier din jur pentru a impresiona doamnele. Deci da, acest articol este exclusiv orientat către sexul masculin.
Image result for gentleman
 Prin urmare:
Dacă inviți o doamnă sau mai multe doamne la tine acasă pentru a savura împreună o cină delicioasă, ia aminte ce e de făcut:
- în primul rând, nu lăsa invitatele să zăbovească prea mult timp la ușă, tu fiind prin baie pe undeva și aranjând ultimele detalii vestimentare. Grăbește-te către intrare, deschide ușa cu forță, însă nu să sperii firavele gazele, invită-le politicos înăuntru, ținând în tot acest timp ușa deschisă.
- după ce le vezi intrate, începi să culegi hainele de pe umerii acestora și să le așezi cu multă grijă în cuierul frumos sculptat de la intrare; le direcționezi apoi către locul cu pricina, masa de 6/12 persoane și începi să îți calculezi cu precizie următoarele mișcări.
- mai întâi, te asiguri că între scaune și masă e o distanță decentă, ca să nu faci scurt la mână când tragi scaunele pentru minunatele invitate cu care îți petreci seara; dacă este și soacra printre ele, ai face bine să așezi și niște pernițe pe scaunele românești din lemn, atât de spectaculoase, ca să nu dai motive de priviri încruntate sau refuzuri neașteptate.
- începi cu cele mai în vârstă dintre doamne, direcționându-le politicos, în funcție de preferințe, către un loc la masă; vine momentul când trebuie să tragi scaunul pentru a permite doamnei să intre – ai grijă să îi lași suficient loc pentru a se poziționa așa cum trebuie, apoi împingi ușor scaunul, cu doamna în aer, până când aceasta are poziția corectă la masă și îți aruncă un zâmbet mulțumit că ai răzbit.
- răsufli ușurat și te pregătești de manevrele următoare: dacă doamnă vrea să se ridice de la masă, musai să te agiți și tu, imitând o ridicare vizibilă, în semn de respect pentru cucoana dornică să își părăsească jilțul (aproape nimeni nu mai face acest gest în ziua de azi, așa că vei fi etichetat ca un cavaler autentic); alergi apoi de bezmetic către ea, îi tragi scaunul și o aștepți până se întoarce, pentru a repeta mișcarea de la început, cu împinsul scaunului fix cât trebuie.
- nu uita să nu-ți pui coatele pe masă, căci e posibil să le stea doamnelor mâncarea în gât; nu plescăi, nu te îndinde peste masă să ajungi la pâine – cere politicos coșul de răchită și ți se va întinde cu drag de cea mai apropiată dintre femei. Dacă nu ai o masă suficient de mare, alege alt producător de mobilă sau invită mai puține prietene/posibile soții/foste iubite/amante.
- după ce ați terminat de mâncat și băut, inviți doamnele în sufragerie pentru a degusta un fursec și a vă delecta împreună cu un pahar de vin; nu acoperi canapeaua cu vreo pătură, indiferent cât de mult te-ai chinuit să o achiziționezi de la vreun faimos producător de canapele; dacă se pătează și ți se ridică sângele la cap, data viitoare când ai chef de invitați, îi chemi la restaurant și ai rezolvat.
- momentul încheierii unei minunate seri se apropie, așa că te pregătești, în funcție de relația cu invitatele tale, să faci următorii pași; dacă soacra se retrage, ai grijă să îi chemi un taxi și să închizi ușa bine după ea, răsucind cheia în broască de vreo 3 ori, pentru siguranță; dacă rămâi cu aleasa ta, îți pregătești drumul anevoios către dormitor, cum știi tu mai bine (funcționează trandafirii, ciocolata, muzica bună și un ușor iz de indiferență – dacă ești disperat, pierzi)
- dacă reușești să o aduci pe doamnă în camera cu pricina, închizi neapărat ușa, asta după ce o lași pe ea să facă primii pași în dormitor (îi oferă siguranța că nu privește nici un prieten imaginar prin ușa întredeschisă); pui la îndemână, pe noptiere, toate cele necesare (apă, șervețele, vin, restul le intuiești tu)
- și de aici te descurci; nu uita să fii politicos, să fii tandru și musai să ai grijă când te trezești bezmetic în toiul nopții să nu-ți lovești degetul mic de rama patului sau de tocul ușii, ca să nu trezești doamna
Image result for gentleman and furniture
Echipa de năstrușnici de la Mobilier24 îți urează succes și îți recomandă, pentru un efect garantat, să achiziționezi mobilă românească, cu poveste, ștaif și tot ce trebuie pentru o cucerire ca-n basme. Restul rămâne între noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu