marți, 30 august 2016

Sfaturi practice pentru a alege corect mobilierul pentru cei mici.


La mare căutare pe paltformele de mobilă sunt piesele de mobilier pentru copii. Astfel, cel puțin două familii din trei aleg să achiziționeze pentru cei mici, cele mai bune variante de mobilă disponibilă pe piața românească. Care sunt criteriile? Ele depind foarte mult de nevoile piticilor în cauză și variază în funcție de vârstă, sex, parametrii fiziologici și personalitate.
Mobilier24 vine cu o listă de sugestii pentru cei mai grijulii și responsabili părinți. Dragi oameni mari, nu uitați astfel că cei mici văd viața altfel și au alte nevoi, întâmpinând neplăceri ce pot părea pentru noi doar mici impedimente, deloc problematice:

mobilier24.ro

1. Alegeți pentru cei mici doar scaune în care să poată sta cu spatele drept și genunchii la 90 de grade. Atunci când îți fac lecțiile sau colorează, când decupează diverse forme în hârtie colorată sau se uită la desene animate, copilul trebuie să aibă o poziție corectă, pentru a-și menține integritatea fizică de-a lungul întegii vieți. Și cum educația în acest sens se face din pruncie, fiți siguri că mobilierul pe care îl achiziționați respectă parametrii doriți.

2. Dacă vorbim despre cei mai mici dintre noi, alegeți paturi care să nu le permită copiilor să se lovească, fie că vorbim de pătuțuri speciale pentru bebeluși sau de paturi în toată regula pentru mai marii preșcolari sau elevi. Evitați astfel gratiile cu margini ascuțite, colțurile foarte pronunțate, paturile înalte (pentru a evita în caz de cădere leziuni severe) sau marginile de pat foarte ieșite în relief.

3. Când alegeți un dulap pentru cei mici și deja independenți, oferiți-le acestora șansa de a se putea descurca singuri atunci când își aleg hainele cu care merg la școală sau atunci când își aranjează îmbrăcămintea în dulap. Asta înseamnă ca ai noștri copii să nu fie nevoiți să stea doar pe degete atunci când își caută o bluză și să aibă multe rafturi joase la care să poată ajunge ușor, fiindu-le astfel la îndemână toate cele necesare.

mobilier24.ro

4. Biroul care reprezintă pentru copii spațiul de lucru este necesar să aibă înălțimea potrivită și să nu îl incomodeze pe portagonist la scris, la desenat sau alte îndeletniciri ce necesită spațiu. Așadar, alegeți un birou potrivit ca mărime, atât pentru înălțimea copilului, cât și pentru spațiul necesar desfășurării activităților. De asemenea, distanța dintre scaun și masa de lucru trebuie să fie potrivită pe caracteristicile fizice ale copilului. Și, din nou, spatele drept. Totodată, biblioteca din care copiii își aleg cărțile și manualele trebuie de asemenea să fie pe măsura lor, neexistând astfel riscul de căzături și leziuni diverse pricinuite de înălțimea mare la care se află obiectele.

5. Când copilul nostru ia masa, este bine să aibă o poziție corectă, pentru ca actul în sine să nu îi provoace neplăceri. Mulți copii nu ajung cum trebuie la mâncare și stau fie prea întinși, fie se forțează să ajungă la cele necesare, ridicându-se de nenumărate ori pe parcursul orelor de masă. Este bine să aibă hrana la îndemână, iar poziția să fie similară cu cea de la birou.


Totodată, atenți fiind la sănătatea lor fizică și psihică, este recomandat să ne consultăm și cu reprezentanții legali din cadrul școlii în care cei mici învață și să încercăm să obținem pentru aceștia și pentru generațiile viitoare un mobilier de școală potrivit. Producători de mobilier școlar există, mai trebuie puțină voință din partea conducerii școlii și a părinților celor mici. Mobilier24 poate fi un punct de reper pentru acest demers, pe platforma www.mobilier24.ro existând variante de mobilă pentru cei mici, de unde fiecare părinte/clasă/școală/director poate alege ce este cel mai potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu