marți, 31 octombrie 2017

Stai calm și alege mobila perfectă

Mutatul în casă nouă nu este deloc ușor. Ne simțim copleștiți, îngreunați, poate chiar depășiți total de situație. Nu doar că trebuie redecorat întreg spațiul, dar e musai să găsim și piesele de mobilier perfecte pentru a ne face șederea în noul cămin cât mai plăcută, relaxantă și facilă, fără doar și poate. Ne-am gândit astfel să îți facem viața mai ușoară și să îți dăm niște sfaturi despre ce să NU faci atunci când te muți în casă nouă. Însă, înainte de toate, nu uita că e mai ușor să cumperi mobilă dintr-un singur loc, așa că nu ezita să accesezi www.mobilier24.ro.


            Așadar, iată câteva lucruri pe care să nu le faci atunci când alegi mobila pentru noua ta casă, astfel încât decizia pe care o iei să fie cea bună, iar piesele de mobilier alese să fie perfecte:

1. NU te grăbi. Ia-ți timp și studiază ofertele, cataloagele, vezi ce se găsește pe piața din România, ai răbdare și fii pregătit să petreci câteva zile pe podea, în noul cămin, căci pentru ca toate lucrurile să iasă bine în final, e nevoie și de mici sacrificii. Îți vei da seama după ce alegi mobila perfectă pentru casa ta, cât de important a fost să îți dai timp să identifici ceea ce îți place cu adevărat și evident, ceea ce se potrivește cu spațiul de locuit.

2. NU cumpăra mai multă mobilă decât ai nevoie, însă nici mai puțină. Raportează-te întotdeauna la spațiul de care dispui și încearcă să găsești cele mai bune variante pentru casa ta. Este important să ai suficient loc de depozitare, însă e la fel de util ca locuința ta să nu arate ca o magazie.

3. Alege piese de mobilier la set sau de la producători de mobilă similari ca design. De ce? Pentru că riști să îți faci casa să arate precum un pod în care depozitezi mobila pe care nu o mai folosești. Trebuie să existe o armonie, să NU iasă în evidență faptul că ai ales mobilă doar pentru că era la ofertă, împopoțonându-ți astfel casa cu piese de mobilier ce nu au nici în clin nici în mânecă unele cu celelalte.

4. NU combina mobila antichizată cu cea minimalistă. Dacă nu le ai într-ale design-ului, nu încerca să fii mai excentric decât e cazul. Gândește-te bine ce preferi: un spațiu care să amintească de burghezia de odinioară sau o locuință care va fi de actualitate și peste 10 ani. Calculează-ți cu atenție pașii în funcție de preferințe și ia decizia finală.

5. NU te zgârci cu mobilierul din bucătărie și baie. Avem adesea tendința de a ignora camerele din casă în care nu stăm toată ziua bună ziua. Astfel, focusul nostru se va îndrepta către sufragerie și dormitor, unde dorim să creem acea stare de confort și relaxare pe care ne-o dorim. Totuși, imaginează-ți cât stres te va năpădi când vei constata că nu ai loc suficient pentru oale, linguri, blide, cosmetice, prosoape sau altele asemenea. Trebuie să te bucuri de fiecare încăpere din casă, fără doar și poate.

6. Dacă ai copii și dorești să le mobilezi camera, NU cumpăra mobilă nepotrivită. Ajută-i să poată întreține singuri camera, să ajungă cu ușurință la cărțile din rafturi, la hainele din dulap, la jocurile la care au voie să umble în weekend. Fă-i și pe cei mici să se simtă ca acasă, să aibă confort și mai ales să se simtă utili și implicați.


7. NU uita că probabil vei avea și musafiri, astfel încearcă să cauți un producător de canapele extensibile care să poată oferi mobilă potrivită pentru casa ta. Sau poate reușești să montezi un pat pliabil, în perete, să fii și în trend.

8. Musai, dar musai, NU cumpăra mobilă second-hand pe care să nu o verifici temeinic. De cele mai multe ori, mobila la mâna a doua nu este în cea mai bună condiție, riscând astfel să cumperi sertare ce nu mai stau bine în suport, canapele roase, scaune lipite cu aracet șamd. Iar dacă alegi mobilă antichizată, asigură-te că această este recondiționată ca la carte.

            Mobilier24 te sprijină în demersurile pe care le faci pentru a te muta în noua casă și te așteptă să cunoști sute de producători români care îți vor face mutarea și șederea mai ușoare.