vineri, 29 septembrie 2017

Efectul mobilei în restaurante

Nu credem că există oameni care să nu fi admirat măcar o dată în viață modul în care un restaurant, bistro, o cafenea, ceainărie sau pizzerie este decorată. Și cu siguranță nu o dată am rămas atât de plăcut impresionați de inventivitatea celor ce s-au ocupat temeinic de design-ul interior, la fel cum există cu siguranță și dezamăgiri profunde în acest sens, unele localuri arătând ca după un război.

            Totul începe cu alegerea perfectă a pieselor de mobilier. O să ziceți, ei și ce? Ce importanță au niște scaune și câteva mese, un cuier sau un suport de lemn pentru umbrele? Și ce mă interează pe bine dacă barul e din lemn masiv, pal, metal sau sticlă? Păi te interesează, că de aia atunci când intri într-o crâșmă spui: “oa, ce fain e; mai vin”. Pentru ca tu să te bucuri de atmosfera dintr-un local, cei ce deschid restaurantul aleg cu grijă cel mai cel producător de mobilier pentru baruri. Și evident, alegerile ar trebui să se învârtă în zona producătorilor de mobilă români. De ce? Am explicat deja într-un alt articol.
mobila de bar

            Pe scurt, iată câteva motive pentru care e atât de important să fii comod atunci când ieși cu prietenii, familia sau colegii în oraș, la o bere, un ceai, o cafea, un pahar de tărie, o cină romantică, la o shaorma, niște mici sau la un ospăț 100% autentic, 100% românesc:

~ deși nu pare, felul în care stai în scaun spune multe despre modul în care organele tale interne și diverse părți ale corpului răspund la stimulii din exterior; așadar, prioritatea într-un local ar trebui să fie scaunele/canapele/băncile. Dacă clientul nu se poate simți confortabil, iar poziția în care tu îl forțezi să stea, nu este una corectă, nici că îl vei păstra pe post de consumator fidel. Coloana trebuie să stea dreaptă, genunchii la 90 de grade, gâtul întins, detensionat, pentru a favoriza mișcări corecte atunci când mănânci/bei/torni pe gât berea rece. Dacă e scaunul prea jos, stai înghesuit, dacă e masa prea înaltă, obosești atunci când folosești furculița și cuțitul. Da, e greu să alegi mobila ideală pentru clientul tău. Noroc că sunt producători de canapele, de scaune și altele asemenea, cu duiumul, care au oferte nenumărate, gândite astfel încât să ofere confortul necesar unui consumator fervent al localurilor.

~ piesele de mobilier dintr-un restaurant trebuie să atragă atenția, în funcție de specific, fie prin minimalismul lor, fie prin iscusimea cu care se combină elementele tradiționale într-un spațiu rustic autentic, cu cele moderne, pentru un plus de confort și o ambianță inedită. Să fim serioși, cui nu îi place să se simtă ca acasă, într-un loc menit să inspire senzația de familiar, confort și relaxare? Sau cine nu vrea, atunci când alege un restaurant tradițional românesc, să nu șadă mândru într-un jilț frumos sculptat și să lovească cu halba într-o  masă de lemn masiv cu noduri vizibile în ea? Vorbim deci despre îmbinarea utilului cu plăcut, într-un mod inedit, discret și de impact.

~ ați simțit vreodată nevoia de cuiere în localurile în care ați intrat? Noi da, teribil de tare, așadar vom încadra acest accesoriu în lista de “musai”. Dragi patroni de restaurante, crâșme, baruri șamd, de ce nu ne oferiți acest mic confort, care îndepărtează multe probleme: împiedică șifonarea hainelor, alunecarea acestora de pe spătarul scaunului pe jos șamd. Și nu vă zgârciți, puneți 2-3, mai ales dacă spațiul e generos. Și dacă alegeți unul frumos sculptat, poate chiar o piesă de mobilă antichizată, efectul de wow e garantat. Însă mai ales, e util. Foarte

~ e drept că mesele rotunde arată frumos, însă într-un restaurant în care șezi câteva ore să îmbuci ceva, nu este deloc eficient, mai ales dacă nu ieși singur. Indiferent cât de mare e masa, nu ai loc să dai din coate dacă forma ei e un cerc perfect. Una e când pui mese de-astea rotunde la un fast-food, unde stai maxim 20 minute să halești iute ceva, apoi ieși în grabă către nicăieri. Și alta e când te aștepți ca nuntașii – unul dintre cele mai de actualitate exemple – să își dea coate-n coaste unul altuia, ca să poată degusta aperitivile inspirate. Sigur găsiți voi, designeri de interior, o soluție inedită pentru a eficientiza raportul spațiu – confort.


            Mobilier24 încurajează producătorii de mobilier pentru baruri să ia în calcul confortul cleintului și pe patroni să se gândească bine cât de important este să ai consumatori fideli, pentru care confortul pe care îl primesc, produsele de calitate din meniuri și amabilitatea ospătarilor, este definitorie în a menține o relație cu restaurantul vostru.